سری مادربردهای GIGABYTE G1.Sniper

GIGABYTE G1.Sniper






شرکت GIGABYTE در نمایشگاه CES سال 2011 جدیدترین سری مادربردهای خود را با نام G1-Killer معرفی کرد. این سری از مادربردها شامل سه مدل متفاوت با نام‌های G1.Assasin، G1.Sniper و G1.Guerilla بوده و هریک با ویژگی‌ها و خصوصیات مختلفی عرضه شدند...
شرکت GIGABYTE در نمایشگاه CES سال 2011  جدیدترین سری مادربردهای خود را با نام G1-Killer معرفی کرد. این سری از مادربردها شامل سه مدل متفاوت با نام‌های G1.Assasin، G1.Sniper و G1.Guerilla بوده و هریک با ویژگی‌ها و خصوصیات مختلفی عرضه شدند. به‌‌رغم پیشرفت و توسعه فناوری در حوزه تولید چیپ‌ست‌ و افزایش طرفداران پردازنده‌های Sandy Bridge، شرکت GIGABYTE ترجیح داده است که در ساخت این سری از مادربردهای خود از چیپ‌ست‌های X58 استفاده کند. یکی از دلایل به کارگیری X58 به جای چیپ‌ست‌هایی مانند P67 و H67 که از پردازنده‌های Sandy Bridge پشتیبانی می‌کنند، این است که برای مثال P67 می‌تواند تنها تا 16 خط PCI-E را پشتیبانی کند که پیکربندی آن به صورت x8/x8 برای SLI یا CrossFire خواهد بود. در حالی‌که X58 قادر است تا 32 خط را پشتیبانی کرده و این بدان معناست که اسلات‌های PCI-E سیستم می‌توانند سرعت x16 را پشتیبانی کرده که نتیجه آن افزایش پهنای باند خواهد بود. از طرفی سوکت LGA 1366 می‌تواند از پردازنده‌های 6 هسته‌ای پشتیبانی کند در حالی‌که سوکت LGA 1155 تنها قابلیت پشتیبانی از پردازنده‌هایی با 4 هسته را دارد. هرچند که این نکته را نیز نباید فراموش کرد که پردازنده‌های 6 هسته‌ای Sandy Bridge عملکرد سیستم را به نحو چشم‌گیری افزایش می‌دهند، با این وجود به نظر می‌رسد GIGABYTE به کارگیری سوکت X58 برای سری جدید مادربردهای خود که با هدف تامین نیازهای گیمرهای حرفه‌ای تولید شده را گزینه مناسبی برآورد کرده است. این‌که به چه میزان این انتخاب  GIGABYTE موفقیت آمیز بوده است یا نه، نکته‌ای است که در ادامه مطلب بیشتر به آن خواهیم پرداخت.


مسلماً قرار دادن سه مدل مادربرد در گروه G1-Killer به این معناست که هر یک از آن‌ها به خصوصیات و ویژگی‌های متفاوتی مجهز شده‌اند که هر یک را از دیگری متمایز می‌کند. با وجودی که هر سه مدل G1.Assasin، G1.Sniper و G1.Guerilla از یک نوع سوکت و چیپ‌ست استفاده می‌کنند و هر سه قابلیت پشتیبانی از انواع RAID 0,1,5,10 را دارند با این حال تعداد اسلات‌های توسعه، نوع و تعداد درگاه‌ها و کانکتورهای آن‌ها با یکدیگر متفاوت است.


در میان این سه مادربرد از سری G1-Killer مدل G1.Sniper برای بررسی در اختیار ما قرار گرفت. این مادربرد در یک بسته بندی قهوه‌ای رنگ و شبیه به جعبه مهمات ارایه شده است و درون آن دو جعبه به رنگ مشکی قرار دارد. در یکی از جعبه‌ها G1.Sniper قرار گرفته و جعبه دیگر شامل تجهیزات جانبی، کانکتورها، مبدل‌ها، کتابچه راهنما و... است. این مادربرد رنگ‌بندی سبز و مشکی داشته و سعی شده است که طراحی بخش‌های مختلف آن مانند سینک‌های گرمایی شبیه به ابزارهای جنگی مانند قسمت‌های متفاوت اسلحه باشد که این طراحی به نوعی با نام و مدل مادربرد نیز سازگاری دارد. G1.Sniper با ابعاد 246×305 میلی‌متر در گروه مادربردهای ATX قرار می‌گیرد و امکانات متنوعی را در حوزه تعدد اسلات‌ها و همچنین اتصالات ابزارهای جانبی در اختیار کاربر قرار داده است. پس بهتر است نگاهی دقیق‌تر به امکانات و ابزارهای G1.Sniper بیندازیم. همان‌گونه که گفته شد این مادربرد به یک سوکت X58 از سری چیپ‌ست‌های 1366 اینتل مجهز شده و GIGABYTE برای قرار دادن خنک‌کننده  روی پردازنده فضای مناسبی را در نظر گرفته است. از سوی دیگر و در سمت راست سوکت X58 و در پل شمالی این مادربرد ماژول‌های حافظه G1.Sniper  قرار گرفته‌اند. در واقع معماری کارت حافظه این مادربرد به این صورت است که می‌تواند کارت‌های سه کاناله را پشتیبانی کند و بسته به نیاز کاربر ماژول‌های 800، 1066، 1333  و نیز 2200 مگاهرتزی از نوع DDR3 روی این مادربرد قابل استفاده خواهند بود. از طرف دیگر و در پل جنوبی مادربرد اسلات‌های توسعه قرار گرفته‌اند. دو اسلات PCI-E x16 با عملکرد x16 و یک اسلات PCI-E x16 که با سرعت x8 کار می‌کند روی صفحه G1.Sniper به رنگ سبز در نظر گرفته شده‌اند. همچنین دو اسلات PCI-E x1 و یک اسلات PCI این امکان را برای کاربران G1.Sniper فراهم می‌کنند تا کاربران بتوانند سیستم خود را به ابزارهای متعددی مجهز کنند. در حقیقت استفاده از سه اسلات PCI-E این امکان را در اختیار کاربران قرار می‌دهد تا با مجهز کردن این مادربرد به سه کارت گرافیکی NVIDIA SLI و یا سه کارت ATI CrossFire نیازهای گرافیکی خود را به راحتی برطرف کنند و در نتیجه قابلیت پیکربندی Multi-GPU در این مادربرد موجب خواهد شد که تعداد فریم‌های به نمایش در آمده به میزان قابل توجهی افزایش یافته و همین موضوع باعث می‌شود که اجرای بازی‌های پیشرفته از جذابیت بیشتری برخوردار باشد.

از طرف دیگر و در خصوص اینترفیس‌های G1.Sniper نیز باید گفت که پنل پشتی آن شامل دو ورودی برای ماوس و کی‌بورد، یک کانکتور S/PDIF کواکسیال ، یک کلید OC که به صورت خودکار تا حدودی قابلیت اورکلاک کردن پردازنده را دارد، 4 درگاه USB 2.0 و 2 درگاه USB 3.0 است. همچنین دو کانکتور کومبو eSATA/USB، یک ورودى RJ-45 که با فناوری KillerNIC ارایه شده است،  5 ورودی audio و در آخر درگاه اپتیکال TOSLINK نیز در کنار این درگاه‌ها قرار گرفته‌اند. علاوه بر درگاه‌ها و کانکتورهایی که در پنل پشتی G1.Sniper قرار داده شده 6 درگاه SATA2 (3گیگابیت بر ثانیه) به رنگ مشکی در سمت راست مادربرد قرار دارند و همان‌طور که پیش از این ذکر شد با وجود این کانکتورها سیستم قابلیت پشتیبانی از RAID 0/1/5/10 را خوهد داشت. همچنین دو درگاه سفید رنگ SATA3 که سرعت انتقال داده را تا 6 گیگابیت در ثانیه افزایش می‌دهند نیز در معماری این مادربرد قرار داده شده است.

از آنجایی که این مادربرد برای گیمرها در نظر گرفته شده است بنابراین مجهز شدن به یک پردازنده صوتی می‌تواند نقطه قوتی برای آن محسوب شود. GIGABYTE در ساختار این مادربرد از پردازنده صوتی دیجیتال
  Soundblaster شرکت Creative با نام  20K2 استفاده کرده و با مجهز شدن این مادربرد به فناوری Fidelity X-Fi Xtreme  و EAX Advanced HD 5.0 کاربران تجربه جدیدی را در دنیای بازی‌های کامپیوتری بدست خواهند آورند. همچنین مبدل‌های Audio به صدای دیجیتال دالبی برای تبدیل فایل‌ها برای سیستم‌های سینمای خانگی نیز از دیگر ویژگی‌ها و امکانات صوتی G1.Sniper به شمار می‌رود.


یکی دیگر از ویژگی‌های جالب این مادربرد استفاده از فناوری Bigfoot Network Killer E2100 در کانکتور شبکه آن است. اختصاصNPU م (Network Processing Unit)  با 1گیگابایت حافظه از نوع DDR2 موجب می‌شود که پردازنده درگیر ترافیک شبکه نشده و به وظایف مهمتر خود بپردازد. در واقع اینترفیس بازی شبکه‌ای تعبیه شده در Killer E2100 در کنار نرم‌افزار Game Networking DNA باعث می‌شود تا ترافیک بازی‌های آنلاین طبقه‌بندی و تسریع شود. هرچند که ذکر این نکته نیز حایز اهمیت است که بهره‌مند شدن از این ویژگی مستلزم در اختیار داشتن پهنای باند اینترنتی مناسبی است تا در هنگام اجرای بازی به صورت آنلاین کاربران با وقفه و یا قطع ارتباط مواجه نشوند.

موضوع دیگری که از اهمیت ویژه‌ای در ساختار ابزاری این چنین برخوردار است سیستم خنک‌کنندگی آن است. در واقع این مادبرد به صورتی طراحی شده که تحمل گرمای تولید شده طی فرآیند اورکلاکینگ را داشته باشند. هرچند که سینک‌های گرمایی این مادربرد طراحی و ظاهر جالبی دارند با این وجود ساختار آن‌ها به گونه‌ای است که با کمک لوله‌های ‌مسی انتقال گرما را به صورت بهینه‌ای امکان پذیر می‌کنند. در واقع این سینک‌های گرمایی به صورتی طراحی شده‌اند که بیشترین سطح را برای از بین بردن گرما فراهم کنند. همچنین تعدادی LED روی مادربرد و همچنین سینک‌های گرمایی قرار داده شده است که نتایج دقیقی از توزیع دما و ولتاژ را در PCB نشان دهند. تغیر رنگ این LEDها نشانگر میزان ولتاژ عبوری از کنترلرها بوده و یک ارزیابی بصری از ولتاژ سیستم را برای کاربر فراهم خواهند کرد. مهم‌ترین این LEDها در کنار اسلات DDR3 قرار گرفته که میزان ولتاژ پردازنده را نمایش می‌دهد و نقش مهمی را در اورکلاکینگ ایفا می‌کند. در واقع کاربر با نگاهی کوتاه به مادربرد خود قادر خواهد بود که به کمک این LEDها عملکرد مادربرد را ارزیابی کند.


موضوع دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد وجود ابزاری در بسته‌بندی G1.Sniper است که در کنار سایر کانکتورها و مبدل‌های مادربرد قرار گرفته و دارای خصوصیاتی است که خوب است به آن نیز نگاهی بیندازیم. این ابزار که Front Access Control Panel نام دارد دسترسی سریع و آسانی را به دو درگاه USB 3.0 و eSTATA فراهم می‌کند. همچنین این ابزار به کمک کلید Quick Boost به گیمرها اجازه می‌دهد تا سیستم خود را تنها با فشردن یک کلید به سرعت اورکلاک کنند. شاید قرار گرفتن در یک میدان جنگ و افزودن قابلیت پرواز بدون این‌که کاربر سیستم خود را مجددا راه اندازی کند برای هر کاربری جذاب باشد.


به طور کلی می‌توان گفت که این مادربرد از عهده وظایف خود برخواهد آمد و برای آن دسته از کاربرانی که همچنان به ویژگی‌ها و امکاناتی که سوکت X58 در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد علاقه‌مند هستند گزینه مناسبی است. ابزارهایی که GIGABYTE برای این مادربرد خود در نظر گرفته است مانندE2100  Killer، پردازنده صوتی 20K2 محصول Creative  ، قابلیت Multi GPU در کنار تعدد درگاه‌های  USB و eSATA و همچنین اسلات‌های PCI-E ترکیب موفقی از ابزارها را  ایجاد کرده و می‌تواند نیازهای یک گیمر را برطرف کند. بنابراین اگر به دنبال تجربه‌ای نو در اجرای بازی‌های جدید هستید و در خصوص هزینه‌ای که بابت G1.Sniper می‌پردازید نگرانی ندارید و از طرفی معتقدید که عدم پشتیبانی این مادربرد از پردازنده‌های Sandy Bridge یک نقطه ضعف به شمار نمی‌رود، G1.Sniper و مشخصات آن‌را به دقت بررسی کنید.

مزایا
پردازنده صوتی 20K2، قابلیت پشتیبانی از RAID 0/1/5/10

معایب
-

مشخصات فنی
نوع محصول: مادربرد GIGABYTE G1.Sniper

چیپ‌ست:Intel 1366 
سوکت: X58 
پشتیبانی حافظه:DDR3 
اسلات‌های توسعه: دو اسلات (x16)م PCI-E x16 ، یک اسلات (x8) مPCI-E x16 ،
 دو اسلات PCI-E م (x1) و یک اسلات PCI
قیمت و گارانتی: 385,000 تومان با سه‌سال ضمانت آواژنگ

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد